19 Temmuz 2013 Cuma

Gu Family Book

Gu Family Book
2013




Dizinin Künyesi

Adı: Guga Uiseo / 구가의서 / goo-ga-eui-seo 
Yönetmen: Shin Woo-Cheol 
Yazar: Kang Eun-Kyung 
Kanal: MBC 
Bölüm Sayısı: 24 
Yayın Tarihi: 2013/04/08 
Yayın Günleri ve Saati: Pazartesi & Salı 22:00 
Dil: Korece 
Ülke: Güney Kore




İzlediğim en güzel tarihi Kore dizilerinden bir tanesiydi diyebilirim.Baştan sona kadar çok keyifliydi,acıklı bir hikaye anlatılmasına rağmen içerisine mizah öğeleri o kadar güzel serpilmiş ki bir ağlayıp bir güldürdü..
Suzy'i zaten çok beğenirim,bana çok tatlı ve sempatik geliyor bu kız.Bu dizide de rolünün gereğini hakkıyla yerine getirmiş.Onu dövüşçü,erkek gibi bir kız olarak görmek çok hoştu..

Dilerseniz dizinin konusunu anlatmadan önce dizinin ana karakterlerinden biraz bahsedelim.



Gu Wal Ryung-Choi Jin-Hyeok 

Baş karakterimiz Choi Kang-Chi'nin babasıdır.Jiri dağlarının koruyucu olan efsanevi ve ölümsüz bir varlıktır. 1000 yıldır bu dağı korumuş ,insanlara yardım etmiş iyi kalpli biridir.Bir gün Yoon Seo-Hwa ile karşılaşır.Ona aşık olur ve evlenir.Bu kadın için insan olmak ister .Bunun için uyması gereken kurallar vardır .Bunlardan bir tanesi de 100 gün boyunca kutsal bir varlığa dönüşmemektir.Ama sevgili karısını korumak isterken kendine hakim olamaz ve kutsal varlık haline geçer.Onun bu halini bilmeyen karısı ondan korkar ve kaçar.Bunu gören Wal Ryung büyük bir hayal kırıklığına uğrar.Kurallara uymadığı için de lanetlenerek şeytana dönüşür. 


  Yoon Seo-Hwa-Lee Yeon-Hee
Choi Kang-Chi'nin annesidir. Asil bir aileden gelmektedir.Jo Gwan-Woong adlı bir lord tarafından ailesi iftiraya uğramış,babası öldürülmüş ve kendisi de giseng evine köle olarak satılmıştır.Giseng evinden kaçarken dağlarda Wal Ryung ile tanışır.Onu saklayan ve koruyan bu adama aşık olur ve onunla evlenir. Herşey mutlu mesut devam ederken Gwan Woongun adamları tarafından yakalanır,kocası onu kurtarmak isterken bir yaratığa dönüşür. Bundan çok korkan Seo-Hwa sevdiği adamı elinin tersiyle iter.Hamile olduğunu öğrendiğinde bebeğinin de babası gibi bir yaratık olacağını düşünerek ondan kurtulmaya çalışır,başaramaz.Bebeğini doğurunca bir sepete koyup nehre bırakır.




 Choi Kang-Chi -Lee Seung-Gi 

Kutsal varlık bir babayla insan olan bir anneden doğan yarı insan yarı kutsal biridir. Bebekken bir nehre terkedilmiş onu bulan Choi ailesi tarafından büyütülmüştür. Kendisinin nasıl bir anne ve babadan dünyaya geldiğini bilmeyen Kang-Chi bebekliğinden beri bir bilezik takmak zorunda kalır fakat o bileziğin ne işe yaradığını da bilmez. Hareketli, neşeli, sadık ve duyarlı bir karaktere sahiptir.Choi ailesine çok düşkündür ve onların iyiliği için yapamayacağı şey yoktur.Nasıl bir aileden geldiğini öğrendiğin de hayatı tamamen değişecektir.


 Dam Yeo-Wool-Bae Suzy 
Annesi kendisini doğururken öldüğü için annesiz büyüyen bu yüzdende babasına çok düşkün olan bir kızdır.Babası bir dövüş ustasıdır ve dövüş akademisi vardır.Yeo Wool de bu sebepten dolayı erkek gibi yetişmiş,dövüş sanatları konusunda ustalaşmış,ok atan,kılıç kullanan bir kızdır.Neşeli,sevimli ve cana yakındır. Choi Kang-Chi ile tanıştığında hayatı değişir ve kaderinden kaçmak yerine onu yaşamayı tercih eder.


Kang Chi ve Yeo Wool'ün kaderleri bir birine pamuk ipliğiyle bağlıdır.Birinin yaşaması demek diğerinin ölmesi anlamına gelmektedir.İki gencin bir birlerinden mümkün olduğunca uzak durmaları gerekirken ,bir birlerine aşık olup kaderlerine kafa tutmaya çalışırlar. Yeo Wool için sevdiği adamla yaşayacağı kısacık bir hayat bile sevdiği adamsız yaşayacağı up uzun bir hayattan çok daha güzel ve anlamlıdır.Kang Chi'nin efsanevi bir yaratık olmasını bilmesine rağmen,onu yaratık olarak görmesine rağmen sevgisi bir gram bile eksilmez..Kang Chi kendisini o şekilde sevebilen bir kadının sevgisini haketmek için insan olmak ister.İşte dizimizde Kang Chi'nin insan olma yolundaki efsanevi hikayesini anlatmaktadır.
Sonunda Kang Chi insan olabilecek midir? Yeo Wool ile mutlu bir hayat kurabilecek midir? İşte bütün bu sorulara cevap bulabilmek için dizimizi mutlaka izlemeniz gerekiyor.

Dizi izleme linki;

Diğer Oyuncular;

 Park Tae-Seo-Yoo Yeon-Seok 


 Cheon Soo-Ryun-Jeong Hye-Yeong 


 Jo Gwan-Woong -Lee Sung-Jae 


Gon-Sung Joon




Diziden Sahneler;



Dizinin Ostları;


Lee Sang Gon - My Love (Gu Family Book Ost)



4Men - Only You (Gu Family Book OST )

Suzy - Don't Forget Me - Gu Family Book OST


Lee Seung Gi- Last Word-Gu Family Book OST


loading...

17 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı olmuş.Ben dizinin yarısını finalin tamamını ağlayarak geçirdim.Final'i tam degğil gibiydi sence ikinci sezonun gelme ihtimali var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Keşke gelse ikinci sezon.Eğer Kore seyircisi de bizim gibi ikinci sezonun olmasını isterse bence gelebilir..Çünkü son bölümünde açık kapı bıraktılar..

      Sil
  2. Bence de ikinci sezon gelmeli. Kang chinin yeo wol'le buluşması haricinde gon ve amiralin kapıya dayanması sanki yine gizli saklı bir teşkilat üyesiymiş izlenimi uyandırdı. 2. sezon olursa sanki dram yerine aksiyon ağırlıklı olacak gibi bence...

    YanıtlaSil
  3. Ben de çok severek izlemiştim. 2. sezon olma durumu yok sanırım. :(

    YanıtlaSil
  4. Bana kalırsa 2. sezon gelme ihtimali çok yüksek. Dediğiniz gibi açık kapı bıraktılar. Bu arada Herkes eski hayatında nasılsa finalde yani günümüzde de aynı şekildeydi. Kahya Choi gene Kahya. Hong Man gene bi yerde çalışıyor, bizim serseriler vardı onlar gene serserilik yapıyor ve yeo wool un elinde bir silah. Gene silahlı yeo wool. Gon gene amiral'e çalışıyor gene gizli bir teşkilat falan filan. Umarım 2. sezon gelir. To the Beatiful dizisini de izleyin günümzde geçiyor ancak bayılacaksınız muhteşem bi dizi. Ben sevmezdim korenin günümüzdeki film ve dizilerini ama fark ettim ki okul dizilerinin çoğu muhteşem. Bu arada Princess Man Arang The Magistrate miydi neydi onu bide bir çok dizi daha var aklıma gelmiyor şimdi. Tavsiyelerim izleyin. Biraz boş konuştum uzattım saçmaladım konu değişti falan neyse ya umarım 2. sezon gelir..

    YanıtlaSil
  5. Hangi biten dizinin sonradan ikinci sezonu gelmiş ki bununda gelsin. Kore dizilerinin sonları hep böyle yarım kalmış şekilde. Bu adamlar dizi ne kadar güzel olursa olsun son yazmayı beceremiyor arkadaş. Güzel son umudunu çoktan bıraktım ben. Size de tavsiyemdir...

    YanıtlaSil
  6. Keşke çekselerya süper olur oppalarım süperler dizi tanıtımı süper ençokta dizi OST larına bayılıyorum telefonumun müziği olarak kullanıyorum

    YanıtlaSil
  7. Tek isteğim 2. sezonun gelmesi, kavuştuklarını görmeden içim rahat etmez TT

    YanıtlaSil
  8. şarkılar bu kadar mı eksik gibi geldi bana

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. ya ikici sezon çıksın

    YanıtlaSil
  11. ben bu dizinin ikinci sezonunu çıkarmayan yönetmenin ta dıtttttttttttttt

    YanıtlaSil
  12. 4 yıl sonra hala 2. sezon yok umudunuzu kaybedin arkadaşlar bu arada kimse farkına varmasada aslında sonu iyi bitti (!) yani belki yüzyıllar geçti belki kız hatırlamıyor ama sonuçta kavuştular

    YanıtlaSil
  13. Bi söz vardı dizide. Damarlarındaki kan insan olmasına yetmiyor gibi. Nasıldı o tam olarak

    YanıtlaSil
  14. Valla sanırım 2. Sezon gelmicek ama ben gene izliyorum tekrar başa sarıp çok keyif alıyorum tabi bir süre aradan sonra tanıtımı çok güzel kaleme almışsın bu arada sağolasın.

    YanıtlaSil